martes, 3 de junio de 2008

EL PODCAST:

Us poso l'enllaç a una pàgina que us anirà molt bé per entendre a fons el tema del podcast i us ajudarà a crear els vostres.
PODCAST-ES

COM FER UN PODCAST

1.-Grava el contingut (música, veu o totes dues coses...) amb el programa d'edició d'àudio Audacity . És gratuït, lliure i està disponible per a Mac, Windows, Linux, FreeBSD a l'adreça audacity.sourceforge.net

2.- Converteix l' arxiu resultant a MP3 (si no l'enregistres directamente en aquest format) i tingues en compte unes codificacions recomanades per tal que soni bé i no ocupi gaire espai:

   Si és només veu: 48k o 56k MONO

i si és veu i música: 64k STEREO

Gracies al programa EasyPodcast és posible saltar-se els passos següents. És senzill, multilingüe (en castellà i anglès), multiplataforma (funciona en windows, linux i mac), lliure i gratuït i val la pena provar-lo. Està a Easypodcast.com (http://www.easypodcast.com/es)


US RECORDO ELS APUNTS DEL CURS EN EL SEU APARTAT SOBRE PODCAST PERQUÈ NO HAGUEU DE BUSCAR-HO:
So
A la mateixa carpeta desarem alguna cançó en format MP3 que podem aconseguir, si no en portem cap, a
• http://freeplaymusic.com/search/category_search.php?t=v&i=18 (música lliure)
• http://www.esnips.com/signin/index.jsp (pàgina amb diversos recursos, si al cercador indiqueu el títol o l’intèrpret us retornarà possibles resultats que es poden escoltat i baixar directament)
Finalment, aconseguirem alguns sons que farem servir de complement i ambientació sonora dels nostre podcast. En guardarem 5 en format MP3 sobre el tema del mar, per exemple. Ho podem fer a
• http://recursos.cnice.mec.es/bancoimagenes4/ (pàgina de recursos del CNICE on en seleccionarem uns quants) i també http://www.findsounds.com/ (pàgina de recursos sonors en anglès)



No hay comentarios: