martes, 6 de mayo de 2008

NOVES TECNOLOGIES DE LA COMUNICACIÓ: ENLLAÇOS ÚTILS

PER SABER-HO TOT D'UNA VEGADA SOBRE LA WEB 2.0

MAPA CONCEPTUAL AMB TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE LA WEB 2.0 AMB LINKS ACTIUS: fes clic AQUÍ

Este cortometraje define de manera fabulosa los retos que nos plantea Internet. El autor es Michael Wesch y sus conclusiones son precisas y relevantes:
El texto digital ya no solo sirve para enlazar información.
El hipertexto tampoco.
La Web es para conectar la gente. La Web 2.0 enlaza la gente.
Gente compartiendo, intercambiando y colaborando.
Tendremos que repensar unas cuantas cosas…
Los derechos de copia, de autoría, las identidades, los gobiernos y la manera de gobernar. Repensar la ética, las estéticas, la retórica.
Repensar la privacidad, el comercio, el amor, la familia y a nosotros mismos

Michael West, profesor de antropología cultural de la Universidad de Kansas y autor de este vídeo, retrata a la Web 2.0 en unos pocos minutos.
Via Álvaro Ramírez Ospina y Teresa Sandoval

VIDEO


Un vídeo aún más:
Muy buena presentación realizada por Jeff Brenman basándose en el contenido de Karl Fisch.
Se recomienda para quellas personas que creen que el CAMBIO DEL SISTEMA EDUCATIVO todavía puede esperar unos años o no va a llegar. Ante todo también para todos aquellos que creen que todavía se puede y debe mantener un sistema educativo basado en la trasnsmisión del conocimiento, en los libros de texto y en reproducir lo que te trasnmiten.

VIDEO

ENLLAÇ A UN ARTICLE DE TÍSCAR LARA EN QUÈ ENS EXPLICA PER QUÈ FEM SERVIR ELS BLOCS EN EDUCACIÓ.

fes clic AQUÍ


.......................................................................................................................................................................

SOBRE LA SIGNATURA
Mireu aquest vídeo que va guanyar el festival de Cannes de l'any passat. És d'Amnistia Internacional i parla de la força de la signatura de cadascú per reparar injustícies. Feu clic a l'enllaç.

SIGNATURE

SOBRE ELS JOVES I LES NOVES TECNOLOGIES

El dia 22 d’abril, de 9 a 13.30 h, es va celebrar la primera Jornada TIC Joves al Citilab de Cornellà de Llobregat. Aquesta jornada pretén posar de manifest la visió que tenen els joves de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i els usos que en fan en la seva vida quotidiana, tant des del punt de vista educatiu com d’oci.

La jornada vol tenir un caire innovador en el sentit que els joves de tres centres públics de Catalunya seran els que marcaran el debat amb les seves experiències i reflexions. Els experts que han realitzat estudis sobre el tema faran les seves aportacions fent referència al que expressen els joves. La jornada no serà només presencial, ja que serà retransmesa per Internet i s’hi podran fer aportacions a través de xat.

http://www.ticjoves.cat/index.html

SOBRE ELS MESTRES DE LA REPÚBLICA I L'ESCOLA NOVA

Un vídeo interessant sobre pedagogia








No hay comentarios: